fbpx

Uued mõisted turunduses

Tippjuht ei pea teadma kõiki turunduse üksikasju, küll aga tasub kursis olla suundumustega, et juhtida oma ettevõtte turundust ja mõista selle eest vastutavaid inimesi. Mari-Liis Vaher räägib, mida tähendavad turundajate keeles sellised mõisted nagu GA4 ja Meta mõõdikud, ning puudutab sõrmeotsaga ka uut sotsiaalmeediaplatvormi BeReal.

GA4

GA4 on Google Analytics’i (GA) uusim versioon, mis ühendab nii rakenduste kui ka veebisaitide analüütika. Alates 1. juulist 2023 lõpetab Google Analytics Universal töötamise, mis tähendab, et pärast seda kuupäeva ei ole võimalik enam jälgida oma kodulehe külastusi ja sellega seonduvat analüütikat. Esimesel võimalusel (ideaalis veel selle aasta jooksul) tasub kõikidel ettevõtetel paralleelselt tööle panna Google Analytics 4 (GA4). Automaatselt Universal ise GA4-ks ei muutu, kuna uues versioonis on kõik mõõtmissüsteemid teise loogika alusel ehitatud ja kui sinu kodulehele pole GA4-koodi seadistatud, siis sa GA4-s tulemusi ei näe.

GA4 eesmärk on teha mõõtmine kasutajasõbralikumaks.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt