fbpx

Tarmo Linnamägi: seadmepõhine mõtlemine liigub üha enam teenusepõhiseks

Tarmo Linnamägi (Foto: erakogu)

Enne tuleva aasta eelarvete ja plaanide tegemist on mõistlik heita pilk muutustele ja koguni kannapööretele, mis mullu IT-teenuste ja tehnoloogiate vallas aset leidsid. Pole kahtlust, et paar aastat tagasi alanud tervishoiukriis avaldab siiani mõju. Lisapitseri on vajutanud Venemaa sõda Ukrainas, energiakriis, tarneraskused, töökäte puudus ning majanduse jahtumine.

Selle kõige kiuste, õigemini seda enam, sunnib tekkinud olukord ettevõtjaid muu hulgas oma tööprotsesse üle vaatama, teenuseid muutma ja ümber kujundama ning turvalisust esikohale seadma. „Kui analüüsida olukorda ja järgmise aasta suundumusi, siis Elisa kogemusest saan tuua välja viis suuremat mõtteviisi nihet,“ kirjutab Elisa Ärikliendi IT ja tehnilise halduse valdkonna juht Tarmo Linnamägi.

1. Küberturvalisusel veelgi teravam fookus

Sõda Ukrainas ja pingeline geopoliitiline olukord piirkonnas on tekitanud siinsetes ettevõtetes üha selgema arusaama, et küberohud ja -rünnakud ei ole enam kauged ja abstraktsed,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt