fbpx

Soodla veehoidla põhi paistab! Kas Eestit ootab veepuudus?

Praegu, pärast põuast suve, näeb Tallinna üks joogiveehoidlatest välja nagu poolkõrb. Kohati on näha muttakuivanud järvekarbid. (Foto: Tiit Vaasma)

Tallinna veega varustavaid veekogusid mõõdistav töörühm avastas äsja, et Soodla veehoidla on suures ulatuses kuivaks jäänud. Ilmateenistuste andmetest ilmnes, et tänavu suvel sadas vihma kolmandiku jagu tavapärasest kogusest. Kuna pealinna veetarve on püsinud aastaid pea muutumatu, nii näitavad AS Tallinna Vesi andmed, kerkib küsimus – kas läbi ajaloo liigveega võidelnud Eestit ähvardavad Lõuna–Euroopat juba pikemat aega vaevavad ulatuslikud põuad? Vastus on nagu uuriva ajakirjanduse faktikontrollis: nii ja naa. Tallinna Ülikooli teadlaste ja teaduritega vestles ja nende jutu kirjutas üles Ants Vill.

„Kõigepealt peab ütlema, et kui vaadata Eesti sademete hulka aasta lõikes, siis pikemas perspektiivis saame ikka oma nii-öelda normi kätte. Ainult et viimastel aastatel, ehkki mitte just igal aastal, on olukord muutunud ebasoodsamaks.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt