fbpx

Juhi uudishimu mõjust meeskonnale

Me kõik püüdleme turvalise töökeskkonna poole – seal liigub info paremini ning töötajad ei karda paremaid lahendusi otsides vigu teha. Huvitava nüansi turvalise töökeskkonna loomisel toob välja viimatine teadusajakiri Organizational Behavior and Human Decision Processes, kus analüüsitakse, kuidas mõjutab juhi uudishimu töist õhustikku meeskonnas. Nelja uuringu najal selgub, et kui juht näitas välja uudishimu ühe või teise töise teema-küsimuse vastu, siis tunnetasid töötajad keskkonda palju turvalisemana. See omakorda tekitas neis rohkem soovi sõna võtta ja arvamust avaldada oma töö ja sellega seonduva kohta.

Tark juht kahtlemata väärtustab oma inimeste aktiivsust ja mõtteavaldusi sellest, kuidas tööd (paremini) teha. Ja isegi kui need ideed-arvamused ei tundu juhile mõistlikud, annavad need võimaluse näidata üles uut uudishimu, et vaadata nende arvamuste taha ja mõista, mida teha, et meeskond oleks valmis veel paremini tööd tegema.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt