fbpx

Vaikne loobumine

Veigo Kell

Juulis avaldati TikTokis video, mis kogus miljoneid vaatamisi. Klipike ise on üsna igav, natuke suvalisi kaadreid New Yorgist ja sisuliselt kõik. Aga inimestele läks korda seal välja käidud sõnapaar quiet quitting ehk vaikne loobumine. Selle all mõisteti klipis loobumist või lahtiütlemist ideest, et töö on elus kõige tähtsamal kohal või et tehakse kaugelt rohkem, kui tööülesanded eeldavad. Vaikne tähendab, et samal ametikohal tehakse tööd ikka edasi, kuid loobutakse liigsest panustamisest.

Lühikese ajaga on termin vaikne loobumine saanud meedias tohutu tähelepanu osaliseks. Sellest ilmub aina uusi ja uusi artikleid (vt nt The Guardian ja BBC) ja seda analüüsitakse telekanalites põhjalikult. Pole vist vale arvata, et järelikult sai see väljaütlemine kuidagi väga täpselt pihta just sellele, mis praegu töökohtades toimub.

Iseenesest pole selles fenomenis ju midagi uut.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt