fbpx

Turundus nähtamatu taustajõuna

Turunduse mõju taustajõuna tihti alahinnatakse. Omanike pilk on aga ikka turundajate poole pööratud. Äkki peaks turunduses midagi uut tegema? Ehk oleks vaja reklaami? Uut kodulehte? Kas peaks ikka olema Facebookis või ostame ajalehte reklaami? Küsimusi on palju, vastuseid vähe. Kirjutab Mari-Liis Vaher.

Vaatame kiiresti üle kohad, kus turundus saab müügile kõige efektiivsemalt kaasa aidata ilma suurte lisakulude ja kampaaniateta. Enamikus ettevõtetes on need võimalused kasutamata või süsteemselt läbimõtlemata.

  1. Endised kliendid ja praegune kontaktivõrgustik

Ettevõtjana on sul tõenäoliselt võrgustik inimestest, kes on olnud sinuga koostöös või kontaktis ühel või teisel moel. Kas oled need kontaktid kokku kogunud? Kas kõik, kes on saatnud päringuid-pakkumisi või olnud teisiti ühenduses, on sul kuskile nimekirja kantud? Sinu kõige kiirem müük tuleb siit, sest siin on inimesed, kes sind juba teavad. Pea nendega järjekindlalt sidet (kirjad, kõned jms). Psühholoogias kehtib kuldreegel emotsionaalse sideme hoidmisest: kindla ajavahemiku järel on vaja olla ühenduses,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt