fbpx

Paljajalu-jalatsite sünnilugu sai alguse isiklikust vajadusest

(Foto: tootja)

No(N)s kaubamärk on ühe eestlase unistuse teostumine koostöös teiste asjalike ja tegusate inimestega. Katrin Koch-Maasing disainib, planeerib ja majandab – teeb kõike peale jalatsite valmistegemise. Nende valmimisel on abiks hea koostööpartner, Tartus tegutsev Samelin. Kirjutab Gerli Ramler.

Katrin Koch-Maasing on pärit suguvõsast, kus on alati olnud au sees käsitööoskused. „Minu vanavanaisa oli näiteks lugupeetud kingsepp, kelle tööriistadega minagi lapsena asjatasin. Tema kätetööd kahjuks enam küll alles ei ole,” räägib ta. „Hariduselt olen moekunstnik-disaineri bakalaureusekraadiga kunstiajaloo magister, kes on enam kui 20 aastat tegelenud ajaloolise rõivastusega. Kuigi riietus on olnud põhiline, on nii jalatsite ajalugu kui ka nende valmistamine olnud osa minu tegevusest juba päris pikalt. Enda valmistatud jalatseid – nii ajaloolisi kui ka tänapäevaseid – olen kandnud ise ning kannavad nüüd ka minu lapsed. Samuti õpetan näiteks pastelde valmistamist ka Eesti Rahva Muuseumi rahvarõivaste valmistajatele.”

Jalatsitootjaks läbi vajaduse ja isikliku huvi

„Olen pikka kasvu ja suure jalanumbriga,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt