fbpx

Loovuse ja innovatsiooni kõrvalmõjud

Innovaatilisus ja loovus on ühe eduka organisatsiooni võtmesõnad. Aga nagu kirjutab värske teadusajakiri Organizational Behavior and Human Decision Processes, on tänane ebakindel ja isegi närviline keskkond üksikisiku innovaatilisuse ja loovuse teemasse toonud uusi halltoone.

Nimelt näitavad uuringud, et kuna töine loovus on seotud ettevõtte finantsnäitajatega, reageerivad investorid ehk siis turg juhtide loovuse vähesusele üsna ärevalt, et mitte öelda negatiivselt. Loovus ja innovatsioon eeldavad üksjagu vabadust ja seega võimalust teha asju valesti, kuid ärevas õhustikus on ilmselgelt raske lasta mõttel lennata. Mitte et innovatsioon ja loovus oleksid oma koha edukates organisatsioonides kaotanud, vaid nagu artiklis tõdetakse, peab tänapäeval palju enam mõtlema positiivsetele sõnumitele, mis puudutavad loovust.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt