fbpx

Heigo Mõlder – elektriinsener par excellence

Heigo Mõlder ja MindChipi esimene prototüüp robotlaev. Uus on juba arendamisel, aga pilte ei saa sellest veel avaldada. (Foto: Ants Vill)

Juba maast madalast helitehnikast ja elektroonikast huvitunud Heigo Mõlderi (40) teekond inseneri elukutse ja doktorikraadini ei ole olnud peegelsile, vaid tõusude ja mõõnadega. Suur tahtejõud ja tubli annus jonni on teinud temast tehnohäkkide korraldaja, moodsa tehnikamaailma praktilistele probleemidele lahendusi otsiva Skeemipesa ja ettevõtte MindChip eestvedaja. Aga – juba neli aastat on tema täieliku tähelepanu pälvinud autonoomse robotlaeva teema. Kirjutab Ants Vill.

Mõlder on osalenud ka elektromagnetväljade abil isevalmistatud lõhkeseadeldiste elimineerimisprojektis, rahvusvahelise osakeste kiirendi projekti raames impulsstoitepinge trafo projekteerimises ning hulgaliselt nõrgema- ja tugevvoolu projektides. Ainuüksi tema projekteeritud alajaamu ja liitumiskilpe on Eesti eri paigus ka praegu töötamas vähemalt sadakond.
Autonoomsete süsteemide arendamise kohta merenduses nentis ta, et potentsiaal on suur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt