fbpx

Motivatsioon peitub tegutsemises

Motivatsiooni uurijad on veendunud, et kõige lihtsam viis motivatsiooni leida on hakata midagi lihtsalt tegema. Kuid ülimalt ebakindlas keskkonnas on seda kahtlemata lihtsam öelda kui teha.

Viimatise teadusajakirja Applied Psychology kaante vahel on artikkel, kus teadlased räägivad uuringute põhjal sellest, kuidas hoida oma tegevus mõtestatuna ja motivatsioon üleval. Enam kui 400 töötajat hõlmanud kolme katse tulemused näitasid, et mõtestatus tekibki siis, kui inimene hakkab juba tegutsema – see ei pruugi enne väljenduda. Samuti ilmnes, et mida ebakindlam oli katsealuse tegevuskeskkond, seda paremini mõjus motivatsioonile see, kui ta hakkas lihtsalt samm-sammult tegutsema. Kokkuvõttes kirjutavad teadlased, et õige hetke ootamine pole kuigi tõhus käitumismudel, eriti turbulentses maailmas. Seetõttu soovitavad nad lihtsalt initsiatiiv võtta ning tegutsema hakata.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt