fbpx

Teadlikkus toob paremad tulemused

Meie motivatsiooni üks alustalasid on ümbritseva keskkonna mõistmine: mis ja miks meie ümber toimub ning kuidas selle kõigega suhestuda. Seega võiks arvata, et mida selgem ja ühemõttelisem on meie arusaam, seda kõrgem on motivatsioon.

Aga maikuu teadusajakirjas Human Relations kirjutavad teadlased, et nii lihtne see pole. Tuginedes kahe mahuka uuringu tulemustele väidavad nad, et kuigi üldisem keskkonna mõistmine võimaldab meil sellega kiiremini kohanduda, mängib motivatsiooni juures siiski tugevat rolli see, kas keskkond on sotsiaalselt turvaline, kas tiimiliikmed hoolivad üksteisest ja pakuvad vastastikku tuge ning ühine arusaam, kas töö on vääriliselt tasustatud. Ehk siis, isegi kui meie töökeskkonnas tunduvad tööprotsessid lihtsad ja läbipaistvad, on alati mõistlik pingutada ka selle nimel, et meeskond ühiselt positiivseid väärtusi jagaks ja üksteist raskel hetkel toetaks.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt