fbpx

Comodule’i asutaja Kristjan Maruste: elektroonikaga päästab elusid

Kristjan Maruste tudengivormeli tiimi FS Team Tallinna liikmete ees (Foto: TalTech)

Eesti Elektroonikatööstuse Liit korraldab tänavu taas koos koolide ja ettevõtjatega teavituskampaania, mis kutsub noori üles õppima elektroonikat. Iga-aastase kampaania eesmärk on juhtida tähelepanu tõsiasjale, et Eestil on lähiajal puudu 30 000 inseneri, kes looksid tööstuses lisaväärtust Eesti majandusele.

Eesti Elektroonikatööstuse Liidu liikme, Comodule’i tegevjuhi ja kampaania kõneisiku Kristjan Maruste sõnul on ükskõik millises tänapäeva tootes elektroonika kõige süda. „Kaevurid ütlevad, et kõik algab kaevandamisest, elektroonikud võivad sama öelda, et kõik algab elektroonikast. Eestis on IT väga üle haibitud ja noortele tunduvad IT-õpingud lihtsamad, ent kogu kood jookseb ju elektroonika peal, iga maailmas kirjutatud programm jookseb elektroonika peal. Kui poleks elektroonikat, siis poleks ühtegi informaatikut maailmas,” leiab Maruste.

Kristjan Maruste (Foto: Comodule)

Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juhi Arno Kolgi sõnul on Eestis elektroonikainseneride põud ja vajadus elektroonikateadmistega ekspertide järgi kasvab aasta-aastalt.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt