fbpx

Euroopa kogub oskusteavet inimeste ja robotite ühistööks

Robotite täpsust ilmestab liigutuste korratavus (Foto: ABB)

Tallinna Tehnikaülikooli teadlased osalevad ambitsioonikas Horisondi teadusprojektis, et aidata väikese ja keskmise suurusega ettevõtteid üleminekul inimeste ning robotite ühistööle.

Projekti eesmärgiks on toetada transpordi- ja elektroonikatööstust, et muuta tootmisprotsess Tööstus 5.0 (Industry 5.0) printsiipidest lähtuvalt jätkusuutlikumaks ja inimeseksemaks. Konsortsiumi kuulub 11 partnerit kaheksast Euroopa riigist ja seda juhib Prantsusmaa Lennutööstuse Assotsiatsioon – Aerospace Valley. Koos luuakse teadmusjagamise platvorm, mille kaudu plaanitakse toetada kuni tuhandet väikese ja keskmise suurusega ettevõtet Euroopas, pakkudes neile abi nii Tööstus 5.0 printsiipide rakendamisel, Euroopa sisemiste piiride ülest sektorisisest infojagamist kui ka rahalist tuge oma projektide elluviimiseks.

Uurimis- ja tehnoloogiaettevõtted, ülikoolid ja äriinnovatsiooni keskused on koondanud oma teadmised ja oskused konsortsiumi, pakkudes uute teenuste ja avatud projektikutsete kaudu tuge väikese ja keskmise suurusega transpordi- ja elektroonikaettevõtetele. Projekti Eesti partner on TalTechi mehaanika ja tööstustehnika instituudi autonoomsete sõidukite uurimisgrupp.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt