fbpx

Töö ei kao kuhugi ja aeg liigub kiiresti!

„Johhaidii! Mis päev täna on, kolmapäev? Kohe on nädal läbi. Ja nii palju on veel teha. Täna lõpetan varem, kindlasti… Oh, jälle läks kauem.“ Eks ole tuttav sisemonoloog? Kuhu siis kaob aeg? Miks teemasid-küsimusi kiiremini peale voolab, kui suudad ära juhtida või lahendada? Ehkki põhjamineku tunnet ei ole, sooviks ju sagedamini nautida rahulolu mingi asja lõpetusest.

Miks tööd on rohkem kui aega? Digivahendid võimaldavad infot väga kiiresti liigutada. Kliki kaugusel on võimalus igast ilma- ja vaatenurgast küsida, jagada, probleemi tõstatada, arvata, ettepanekut teha, ootusi väljendada, ülesandeid seada. Kuid vastused kliki kergusega paraku ei sünni, sest me elame suhete maailmas. Lahendused ja head tulemused sünnivad inimeste ühistööna, kaasates ja läbi rääkides, hinnates ja kaaludes asju eri vaatepunktidest.

Kuidas hoida tasakaalu kiiruse ja läbimõelduse vahel? Kuidas toetada meeskonda ja arendada tunnetust? Just seda tunnetust, et millisele infole võib jätta reageerimata, millisele võib reageerida lihtsustatult ning millise puhul muudab kiirustamine töökoormuse hoopis suuremaks.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt