fbpx

Eesti uus mehitamata soomuk Type-X kulges hääletult, tulistas täpselt

Milrem Roboticsi mehitamata lahingumasin Type-X Sloveenias laskeharjutustel. Varem pole keegi Euroopas mehitamata lahingumasinalt kaugjuhitavaid laskeharjutusi teinud.
(Foto: kaader videost, Milrem Robotics)

Kui möödunud sajandi alguses tankid lahinguväljale ilmusid, siis üks nende psühholoogiline efekt oli võimsuses ja tohutus müras – sellise möirgava koletise saabumine pidi jalaväe minema ehmatama. Eestis arendatav uue põlvkonna mehitamata relvastatud soomusliikur on aga hoopis teistpidise efektiga. Kuna see on elektrigeneraatoriga hübriidsõiduk, mis liigub elektrimootoritega, võib vaenlast ehmatada hääletult keset sõjamöllu välja ilmudes, mida keegi pole varem nii suurelt masinalt oodanud.

Milrem Robotics viis juunis esimesena Euroopas läbi lahinglaskmisi mehitamata lahingumasinalt. „Mittekonventsionaalne sõjaline võimekus parandaks oluliselt Balti riikide ja NATO valmisolekut võimalikeks rünnakuteks, aidates säästa lahinguolukordades inimelusid,“ kommenteeris uusi väljatulnud lahingumasinaid Milrem Roboticsi juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

Tema sõnul tõestavad Milremi kaitsetehnoloogia hiljutised katsed robootika ja autonoomsete süsteemide suurt võimekust moodsal lahinguväljal.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt