fbpx

Võimustava juhtimise varjatud karid

Võimustavat juhtimist ehk sellist juhtimispraktikat, kus oluline otsustuspädevus delegeeritakse sellele astmele, kus saavutatakse ka tulemusi, peetakse väga efektiivseks. Samas ilmneb, et sel lähenemisel on ka oma karid. Hiljutises Applied Psychology ajakirjas tõdevad teadlased enam kui 300 alluva ja 50 juhi andmete analüüsile tuginedes, et võimustav juhtimine on edukas eelkõige kahe kriteeriumi täitmisel. Esimene ning olulisim: kuivõrd alluvad peavad juhti organisatsiooniga emotsionaalselt seotuks. Mida enam hinnatakse teda organisatsiooniga emotsionaalselt seotuks, seda enam väärtustatakse tema delegeeritud ülesandeid ja pädevust. Teine: kas alluvad tunnetavad delegeeritavat tööd kui kohustust või kui võimalust midagi saavutada. Arusaadavalt on töötajad enam motiveeritud, kui näevad, et neid usaldatakse ja arvatakse, et nad suudavad tulemuse saavutada.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt