fbpx

Tuleva teistmoodi kasvustrateegia

Tuleva ühistu asutaja ja pensionifondide juht Tõnu Pekk

Samal ajal kui pankade pensionifondid värbavad kaubanduskeskustes endale aktiivselt kliente, teeb järjest enam pensionikogujaid teadliku valiku peaaegu olematu reklaami- ja müügikuluga Tuleva ühistu kasuks. Kirjutab Eva Pärtel.

Tõnu Pekk, Indrek Kasela, Priit Lepasepp ja Kristo Käärmann on mõned Tuleva asutajaliikmetest, kes hakkasid 2015. aastal arutama, mida meie teise samba pensionifondide hädise olukorraga ette võtta. Eesti pensionifondid olid aastaid arenenud riikide seas ühed kallimad, st kõrgemate valitsemistasude ja samal ajal kehvema tootlikkusega. Tõnu oli just lugenud maailma ühest suuremast fondivalitsejast Vanguardist, mis tegutseb ühistuna. Tekkis mõte, et teeks meilegi fondihalduri, mille omanike ja klientide huvid ei oleks konfliktis. Arvutus näitas, et fondi saaks käima, kui vähemalt 3000 inimest tooks oma teise samba üle, ning asutamiskulud kaetud, kui iga ühistu liige panustaks 100 euroga.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt