fbpx

Sõbrad valmistasid Ukraina võitlejatele lahinguväljale sobivad „imeahjud“

Foto: Національна гвардія України FB

Partii ebaharilikke, kompaktseid ja produktiivseid ahjusid, mida saab kasutada lahinguvälja kõrval, jõudis Harkivis võitlejateni. Odessast pärit sõpruskond hakkas neid valmistada kohe sõja alguses, vahendab Національна гвардія України FB lehekülg.

Sõda sunnib inimesi muutma oma vaateid, elu- ja töökohta ning ametialaseid püüdlusi. Odessalased Sergii Vukolov, Sergii ja Maksim Jahnivõ, Igor Minajev ning Igor Paršin tegelesid kuni 24. veebruarini oma meelistegevustega. Näiteks Vukolov, kes on lõpetanud Odessas Mitrofan Grekovi nimelise kunstikooli, on skulptor. Ülejäänutel olid samuti „rahulikud“ ametid – kes õmbles rõivaid, kes parandas kodutehnikat.

Sõja alguses mõtlesid sõbrad, et nii ei saa jätkata. Nad hakkasid otsima võimalusi kasutada oma kogemusi, oskusi ja teadmisi ära tsiviilelanike ja armee hüvanguks. Nad tunnistasid, et liikusid lihtlabasest kontrollpostide jaoks mõeldud liivakottide täitmisest edasi mõnede hinnangul tühise asja arendamise ja tootmiseni, kuid armee hindas meeste ideed kohe.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt