fbpx

Maailma esimene puidust satelliit näitab puidu väärindamise uut taset

(Foto: Arstic Astronautics)

Selle sajandi kliimakriisis otsivad innovaatorid pidevalt võimalusi, kuidas fossiilseid materjale taastuvate loodusvaradega asendada. Soome kosmosegrupil Arctic Astronautics on juba pikalt tiksunud peas üks hull idee, mis nüüd on realiseerumas, kui orbiidile saadetakse ajaloo esimene puidust tehiskaaslane WISA Woodsat. Kusjuures starti on oodata juba hilissuvel!

„Loomulikult on see lisaks teaduse utsitamisele ka sõnumi saatmine laiemale avalikkusele. Saame biomaterjale kasutada ükskõik kus,” tutvustab WISA Woodsati projektijuht Jari Mäkinen idee sünni tagamaid Inseneeriale.

Arctic Astronautics on Soomes tegutsev iduettevõte, mis toodab õpieesmärgil päriselt toimivaid satelliite. Satelliitide ehitamise kõrvalt jõuti üha sagedamini aruteludeni selle üle, et oma satelliidi võiks ka päriselt taevasse lennutada. Nii tekkiski Mäkinenil järgmine pöörane mõte: miks mitte teha satelliit puidust?

Detsembriks 2020 oldi oma plaanide ja joonistega jõutud piisavalt kaugele ning nüüd vajas projekt materjale ja rahastust.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt