fbpx

Juhi edukuse mõõdupuu on uute juhtide pealekasv

Jürgen Jalakas

Taas on käes aeg, kus avaldatakse riburada ettevõtete majandusaasta aruandeid ja seda sõltumata koroonakriisist, Ukraina sõjast või uusi tippe vallutavatest energiahindadest. Toimub juhtide omavaheline mõõduvõtmine numbrites. Leian aga, et need numbrid ei ole ainus tõde ettevõtte arengu või juhi suutlikkuse kohta.

Olen nõus, et juhi peamine ülesanne on tagada ettevõtte käive, soovitud turuosa ja kasum. Lihtne ja arusaadav, kuid paraku pole see veel kõik. Edu saavutamise mõõdupuu ei ole tuhanded või miljonid eurod majandusaasta kokkuvõttes, vaid uute juhtide pealekasv ja ettevõtte pikaajaline areng. See võimaldab kasutada uusi meetodeid ja tehnoloogiaid, et tagada efektiivsus, kasv või ka uue kursi võtmine.

Ebastabiilne väliskeskkond, keerukad tehnoloogiad ning killustunud tarbijakäitumine seavad üha jõulisemalt fookusesse inimeste tundmise ja juhtimisoskuse. Juhi enda edukust näitab see, kui motiveeritud on tema tiim ning kui palju ta suudab ise juhte peale kasvatada.

Algatusvõime  

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt