fbpx

Klaassild Vietnamis pürgib Guinnessi rekordite raamatusse

Huvilised jalutavad Bach Longi klaassillal, mis avati 30. aprillil Vietnamis. Eemalt paistab 30 meetri kõrgune sillapost. (Foto: Scanpix /AFP/ Nhac NGUYEN)

Vietnamis avati äsja klaassild, mis turismiametnike kinnitusel on maailma pikim omataoline ja pürgib seega Guinnessi rekordite raamatusse. Sild, mille nimi vietnami keeles on Bach Long ehk Valge draakon, on 632 meetrit pikk, vahendas South China Morning Post.

Sillatekk, mis jääb maapinnast ligikaudu 152 meetri kõrgusele, on valmistatud Prantsuse firmas Saint-Gobain toodetud karastatud klaasist. Klaaspaneelid on kolmekihilised ja 40 mm paksused. Paneel on ligi 300 cm pikk ja 240 cm lai, vahendas newcivilengineer.com.

Trossid, mille läbimõõt on 50 mm, telliti aga Lõuna-Koreast.

Klaaspaneelid paistavad väga hästi läbi, võimaldades imeilusat vaadet oru põhja. „Sillal seistes saavad huvilised imetleda looduse ilu,“ kinnitas silla operaatorfirma esindaja Hoang Manh Duy portaalile allthatinteresting.com.
Isegi siis,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt