fbpx

Lubasin ja luban veel korra…

Kohanemine ja kohastumine on ürgne viis ellu jääda muutuvates tingimustes. Loodus on meile siin heaks näiteks: lindude ränne soojemasse piirkonda või kaelkirjaku pikk kael, et paremini toitu kätte saada. Organismi ehitus või käitumine kujuneb nii, et teatud elutingimustes oleks kõige paremini tagatud isendi säilimine. Kohastumine on pikk protsess ja selle alguses on tõenäoliselt kohanemise etapid. Millegagi sobima hakkamine, harjumine, millegi või kellegi omaksvõtt, millegi uue õppimine ei pruugi veel anda pikaajalist kindlustunnet liigi säilimise suhtes, sest kohanemise ja kohastumise vahepeal võib see lihtsalt kaduda, välja surra.

Organisatsioonides oleme harjunud nägema seda kui paindlikkust või valmisolekut, mis võimaldab olude kiuste või olusid ära kasutades kohaneda, muuta käitumist, jääda ellu. Avatud silmadega kogemine, faktide tunnistamine ja trendide märkamine on paindlikkuse, aga ka valmisoleku eelduseks. Eelmiste ja selle aasta sündmused on meid selles veel enam veennud: kindel ei saa olla milleski ja valmis tuleb olla kõigeks ning kõigeks ei saa valmistuda,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt