fbpx

Betoonitalent 2022: Kas betoon peab olema tugev või täpselt valatud? Vaja on mõlemat!

Betoonitalendi võistlusel mängib olulist rolli ka võistlejate kostüüm (Foto: TalTech)

Tallinna Tehnikaülikoolis algab täna Betoonitalendi võistlus, mille võitja selgub juuni alguses pärast tugevuskatsete tegemist. Inseneritudengite osalusel toimuva võistluse traditsioon ulatub aastasse 2013, viimastel aastatel on selles löönud kaasa ka gümnasistid. Tänavu tulevad aga mõõtu võtma koguni professionaalid E-Betoonelemendist, kinnitab Tanel Tuisk TalTechi ehituse ja arhitektuuri instituudist.

Sel aastal osaleb 60 inimest, neist 15 on gümnasistid. Võistlejate eesmärgiks on saada kas kõige tugevam või kõige täpsemini valatud betoonelement. Kuna võistlejad on kostümeeritud, saab parim riietus ka eriauhinna.
Võistlusel aitavad noori Merko, YIT, Maru, Nobe, Uninaks, E-Betoonelement, Kunda Tsement, HC Betoon.

FB event: https://www.facebook.com/events/276083448043745/?active_tab=discussion

Esimene Betoonitalent toimus aastal 2013 ehitusõppejõud Tanel Tuisu initsiatiivil, kes sai inspiratsiooni Läti betoonitootjatelt. Lätis võistlesid professionaalsed betoonitootjad. Võistlusel polnud mitte mingisuguseid piiranguid ja tugevused kerkisid pidevalt üle 200 MPa.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt