fbpx

Veneaegse korterkasarmu muundumine moodsaks näidismajaks

Sauel Kuuma tn 4 kortermaja renoveerimine (Foto: Targo Kalamees)

Sauel renoveeritud korterelamu paistab silma kolme uuendusega: lisasoojustuselemendid valmistati tehases, uuendustööde ajaks ei pidanud keegi mujale kolima ja renoveerimisel rakendati ringmajanduse põhimõtteid. Kui sellise nõukogudeaegse elamu kasutusajaks oli projekti järgi pool sajandit, siis kaasaegne uuendamine annab teist samapalju juurde, kinnitab Tallinna Tehnikaülikooli professor Targo Kalamees. Kirjutab Ants Vill.

Sauel Kuuma tänaval asuv kolmekorruseline korterelamu renoveeriti DRIVE0 (www.drive0.eu) projekti näidisobjektina korteriühistu ja Timbeco Ehituse aktiivsel osalusel. Vähese soojapidavusega nõukogudeaegse maja muutmisel liginullenergia hooneks kasutati tehases uuenduslikult eelvalmistatud lisasoojustuselemente. Kõnealused elemendid on korruse kõrgused ja mitme toa laiused, nii sai ruumide puhul korraga paika terve välisseina soojustus. Seni on olnud tavapärane, et nii põhjaliku renoveerimisprojekti puhul tuleb hoone ümbritseda tellingutega. Nüüd aga tehti kõik tööd nii, et elanike elu häiriti lühemal perioodil ja peamiselt sel päeval ning selles ruumis,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt