fbpx

Tehnoloogiauudised: salarelv HAWC, ukrainlasi aitav AI, Hummer, robotkoer Spot ja aasta veidram toode

Kunstniku visioon HAWC relvast, mis on hüperhelikiirusel lendav hingav rakett

USA katsetas hüperhelikiirusel relva salaja, vältimaks pingeid Venemaaga

Venemaa teatas märtsis, et kasutas Ukrainas esimest korda uut tüüpi relva Kindzal – hüperhelikiirusel raketti, mida ei ole tänapäevaste õhutõrjevahenditega võimalik peatada, kuna see lendab kümnekordsel helikiirusel ja muudab lennu ajal korduvalt suunda. Ameerika Ühendriikidel sellist relva veel ametlikult ei ole, kuid umbes samal ajal tegi Lockheed Martin koos Defence Advanced Research Projects Agency (DARPA) ja partneritega oma superraketikatsetuse.

DARPA, Air Force Research Lab (AFRL), Lockheed Martin ja Aerojet Rocketdyne tegid ühise eduka katsetuse nn HAWC relvaga, mis on hüperhelikiirusel lendav hingav rakett. Hingav tähendab seda, et hapnikku ei võeta ballooniga kaasa nagu paljudel ballistilistel rakettidel, vaid see hangitakse lennu jooksul hõredast atmosfäärist, et põletada koos raketikütusega ära. Selline lahendus on kergem ja seega saab raketti kaasa võtta ka väiksemate lennukitega.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt