fbpx

Andri Haran: tööstust ootab ees vähemalt kaks rasket kuud, ilmselt ka keeruline sügis

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tööstusvaldkonna juht Andri Haran (Foto: Raul Mee / Scanpix)

Ukraina sõda ja seetõttu Venemaale ning Valgevenele kehtestatud tõsised ja tõenäoliselt veelgi laiendatavad sanktsioonid on sundinud meie tööstusettevõtteid otsima uusi toorainete ja komponentide tarneahelaid. Ehkki ettevõtted on energiliselt tegelenud katkenud tarneahelate asendamisega, on toorainete alal tekkinud üleilmselt tõsine konkurents ja tugev hinnatõus. Kirjutab Ants Vill.

„Hinnanguliselt on raskemad ajad veel ees – eelkõige kaks järgnevat kuud. Eks sügis näitab, kuidas sellest kriisist välja tuleme,“ kommenteeris* olukorda majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) majandusarengu osakonna tööstusvaldkonna juht Andri Haran.

„Tööstussektor annab 15 protsenti meie SKP-st ja üle 70 protsendi Eesti ekspordikäibest ehk siis 11,2 miljardit eurot. Tööstussektor on ka Eesti üks suuremaid tööandjaid – otseselt on seal ametis 120 000 inimest. Aga kui lisame asjaolu, et iga tööstuses olev töökoht loob juurde vähemalt kaks kuni neli kaudset töökohta,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt