fbpx

Kristel Leif: Solaride teeb asju, mida ei ole kunagi varem tehtud

Kristel Leif (Foto: Solaride)

Solaride, mis sai alguse soovist ehitada võistluskõlbulik päikeseauto ja selle talendiprogramm Solaride Akadeemia, tõmbavad ligi noori, kes on valmis tegema asju, mida ei ole varem tehtud. Samas ragistatakse ajusid inseneri elukutse maine tõstmisel, kuna vana kinnistunud arusaam ei ühti selle elukutse olemusega juba ammu. Kirjutab Mari Kamps.

Päikeseautosid on MM-võistluste jaoks ehitatud Euroopas ja ka mujal maailmas juba 35 aastat. Meie solariderite jaoks on tähtajaks oktoober 2023, mil Austraalias toimuvad järjekordsed päikeseautode MM-võistlused, kuhu ka eestlased plaanivad minna.

Massachusettsi Tehnoloogiainstituudis (MIT) ja Eindhoveni tehnikaülikoolis löövad projektis kaasa insenerid, kes tegelevad üksnes auto ehitamisega. Võistluste korraldamise, nähtavuse ja sellest rääkimisega ollakse ametis mujalt. „Eesti Solaride ja Solaride Akadeemia on aga interdistsiplinaarsed ja see on antud valdkonnas väga unikaalne,“ rõhutab Solaride tegevjuht Kristel Leif.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt