fbpx

Hüvasti või kohtumiseni?

See, kuidas sa reageerid, kui su professionaalne tiimiliige otsustab töölt lahkuda, näitab selgelt sinu kui juhi küpsust ja pädevust. Veelgi enam – see on elav näide organisatsioonikultuurist kui tervikust. Kirjutab Katri Delimoge.

Talenditurg on väga elav ja inimesed liiguvad seal otsival pilgul ringi. Kui sa kallad oma lahkumissoovist teavitanud inimese üle agressiivsete solvangute ja teravate märkustega, siis on ju selge, et edasistele koostöövõimalustele võib seejärel hüvasti öelda. Ka siis, kui teatad, et „aga minu reaktsioon ju näitab, kui palju ma tegelikult sinust hoolin“. Siin on seitse asja, mida sa ei tohiks mitte kunagi ja mingil juhul teha.

1. „Ei näe, ei kuule, ei räägi!”

Töötaja esitab lahkumisavalduse ja muutub hetkega olematuks. Ta jäetakse välja koosolekutelt, aruteludelt, koosviibimistelt jne. Tema varem vägagi väärtustatud kompetentsus, panus ja arvamus ei oma enam mingisugust kaalu. Taoline kogemus tekitab inimeses suurt segadustunnet ja isegi šokki („Kuhu need inimesed kadusid,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt