fbpx

Tehnoloogiauudised: Musk, Garmin ja Huawei

Elon Muski kosmoseinternet sai 500 Mbit/s kiiruse ja sobib nüüd ka ärikasutajale

SpaceX´i kogu planeeti katva satelliit/interneti projekt Starlink jõudis veebruaris järgmisele tasemele, kui hakati pakkuma Premium-teenust stabiilsema satelliidiühenduse ja parema antenniga. Seni kurtsid paljud kasutajad, et ühendus on aeglane ja 99-dollarise kuumaksu eest liiga ebastabiilne.

Kallim pakett maksab ligi 500 dollarit ehk 440 eurot ja pakub ühenduskiirust kuni 500 Mbit/s, kaasa tuleb suurema antenniga Premium-taseme tugijaam ning paigalduskomplekti hinnale lisandub ligi 2200 eurot, kui endale Starlinki esimest korda tellid. 

Kuigi 12 000 väga madalal orbiidil lendava sidesatelliidiga võrk pidi katma peagi kogu planeedi, on leviala praegu aktiivne vaid rikkamates riikides Ameerikas, Euroopas ja Austraalia piirkonnas. Lahendus erineb teistest satelliidi-interneti lahendustest, selle poolest, et väikesed tehiskaaslased ei ole madalal orbiidil geostatsionaarsed, vaid „ujuvad“ taevavõlvil maa suhtes vaikselt edasi. Ühendus tagatakse sellega, et satelliite on nii tihedalt, et alati on taevas mõni nägemisulatuses,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt