fbpx

Tehnopol sai omale uue põlvkonna ülekäiguraja

Nutikas ülekäigurada Tehnopolis (Foto: Jassu Hertsmann)

Nutikate ülekäiguradade tootja Bercman Technologies* asendas Tehnopoli linnakus senise nutika ülekäiguraja järgmise põlvkonna versiooniga. Masinnägemisel põhinev süsteem teavitab autojuhti valgussignaaliga, kui ülekäigurajale läheneb jalakäija, kogudes ka andmeid nii autode kui jalakäijate kohta.

Esimese nutika ülekäiguraja pilootversioon paigaldati Mustamäele Tehnopoli linnakusse paar aastat tagasi. Uue generatsiooni ülekäigurada võimaldab koguda rohkem eri tüüpi andmeid nii ülekäigurajal kui selle vahetus läheduses toimuva kohta.

Mart Suurkask (Foto: Jassu Hertsmann)

Bercmani tegevjuhi Mart Suurkase sõnul on nutika ülekäiguraja põhieesmärk suurendada liiklusohutust ja ennetada liiklusõnnetusi. „See täidab oma põhiülesannet – annab pimedal ajal autojuhile valgussignaaliga märku, kui „sebrale“ läheneb jalakäija. Aga Bercmani eesmärk on liikuda targa linna lahenduste suunas, seetõttu loob nutikas ülekäigurada võimaluse teha andmete põhjal paremaid otsuseid liikluse korraldamiseks. Seade kogub anonüümseid andmeid, näiteks infot liiklussageduse,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt