fbpx

1 + 1 dilemma loomingulistes meeskondades

Loovmeeskondi on tavaliselt kuidagi raskem juhtida nii, et tulemused stabiilselt head oleksid. Aga nagu ikka, oluline on siin meeskonnaliikmete valik. Journal of Occupational and Organizational Psychology jaanuarinumbris käsitletaksegi ühte loovmeeskondade mehitamise võtmeküsimust. Kas sellise tiimi tulemuslikkusele mõjub paremini see, kui meeskonna keskmised loovusnäitajad on kõrged, või see, kui seal on mõned eriliselt kõrgete loovusnäitajatega liikmed? Nagu uuringust ilmneb, on keskmiselt kõrgete loovusnäitajatega meeskonnad tulemuslikud eelkõige siis, kui on vaja teha omavahel tihedat koostööd. Meeskonnad, mille koosseisus olid mõned eriliselt silmapaistvalt kõrgete loovusnäitajatega liikmed, olid edukamad omakorda seal, kus tulemuse põhiraskuse sai panna ühele silmapaistvale eestvedajale. Samal ajal olid ühetaoliste loovusnäitajatega meeskonnaliikmed jällegi edukamad ideede genereerijad, kuid üksikute loovstaaridega tiimid ideede paremad elluviijad.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt