fbpx

TalTech ja Tartu Ülikool asutasid Ukraina tudengitele stipendiumifondid

Tallinna Tehnikaülikooli rektor Tiit Land kohtus 2. märtsil Ukrainast pärit välistudengite ja töötajatega, andes täiendavat infot ülikoolis seni langetatud otsustest ja uurides ühtlasi, millistel teemade lisatuge vajatakse.

Tehnikaülikooli otsuse järgi vabastatakse Ukrainast pärit tudengid sel semestril õppemaksust. Samuti kooskõlastavad Eesti avalik-õiguslikud ülikoolid ettepanekut vabastada nad õppemaksust ka õppeaastal 2022/2023.  

Ülikool maksab Ukraina välisüliõpilastele kevadsemestril ka stipendiumit, et toetada nende igapäevaeluga toimetulemist.

TalTech on loonud stipendiumifondi, et toetada nii neid Ukraina kodanikest välisüliõpilasi, kes juba õpivad tehnikaülikoolis, aga ka neid, kelle õpingud on Venemaa sõjalise rünnaku tõttu Ukrainas katkenud ja kes soovivad õppida TalTechi õppekavadel. SA Tallinna Tehnikaülikooli Arengufondi kontodele SEB Pangas ja Swedbankis saavad annetuse märksõnaga „Ukraina tudengid“ teha kõik soovijad, eraldi teavitas ülikool sellest võimalusest vilistlasi.

„Iga tudeng väärib võimalust õppida,“ kinnitas TalTechi rektor Tiit Land. „Meie eesmärk on võimaldada Ukraina noortel sügissemestril siin õpinguid alustada või jätkata.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt