fbpx

Info liikumine on juhtimiskvaliteedi küsimus

Aasta esimeses Journal of Business Research numbris kirjutavad uurijad, et organisatsioonisisese info liikumise üheks olulisimaks mõjutajaks on tippjuhtide juhtimiskvaliteet. Kuigi see võib paljudele tunduda elementaarne, toovad uurijad välja, et just klassikaliselt halbade iseloomuomadustega juhtide juhtimispraktika on see, mis muudab ettevõtte jaoks olulist infot valdavate töötajate jaoks informatsiooni enda heaolu kindlustavaks vahetuskaubaks, mida vahetada juhi poolse positiivse suhtumise vastu. Seda mõtet toetas teinegi samas välja toodud uurimus, mis tõdes, et juhtide halbasid juhtimispraktikaid aitab tasandada see, kui alluvad mõistavad oma töö mõtet ning juhtide juhtimismeetodid toetavad turvalise õhkkonna loomist tööl. Ehk siis, olgu juht kui halb tahes, kui inimesed mõistavad oma tegevuse laiemat mõtet ja tunnevad ennast organisatsiooni poolt toetatuna, on nad valmis ka neile usaldatud infot ühise eesmärgi nimel jagama.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt