fbpx

Philip Morrise kannapööre ehk hüvasti pabersigaretid

Kai Tammist (Foto: Jake Farra)

Aastakümneid tagasi oli ettevõtete põhieesmärk teenida omanikele kasumit, tänapäeval tuleb mõelda roheliselt ja võtta kasutusele keskkonnasõbralikke tehnoloogiaid, kohaneda tarbijate ootustega ja muutuda jätkusuutlikumaks. Millise kannapöörde teeb aastaid miljonitele terviseprobleeme põhjustanud tubakatööstus ja missuguseid väljakutseid see esitab, räägib Philip Morris International Eesti juht Kai Tammist.

Suitsetamine on Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) 2019. aasta terviseraporti põhjal vale toitumise, alkoholi liigtarbimise ja madala füüsilise aktiivsuse kõrval Eestis üks suurimaid terviseriskide põhjustajaid.

Rahvusvahelise sigaretibrändi Marlboro tootja Philip Morris International (PMI) liigub pabersigarettide tootmisest loobumise suunas, plaaniga muutuda täielikult suitsuvabaks. Ettevõtte juht Jacek Olczak ütles mullu, et Ühendkuningriigis võiks sigarettide müümine lõppeda juba järgmise kümne aasta jooksul ja sobivate asjaolude kokkulangemisel ka mujal.

Kai Tammist, olete ettevõttena tegemas kannapööret. Millised olid esimesed reaktsioonid, kui sigarettidest loobumise visiooniga avalikuse ette tulite?

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt