fbpx

Alexela juht Adamson: sõidukiturul käib korralik võidujooks

Alexela juht Aivo Adamson (Foto: Silver Raidla)

Arenguseire Keskuse raporti „Liikuvuse tulevik. Arengusuundumused aastani 2035“ järgi moodustavad aastaks 2030 Eesti teedel vuravatest autodest 10 protsenti ehk 85 000 elektriautod. Kodumaise energiaettevõte Alexela juhi Aivo Adamsoni ennustuse järgi võtab elektriautodele üleminek siiski rohkem aega, kuna populaarsuse tõusu pidurdavad muu hulgas laialdase laadimisvõrgustiku puudus ja eestlaste mõningane skeptilisus. Kirjutab Gerli Ramler.  

Tänase seisuga on Eestis registreeritud sõiduautodest veidi üle 2200 elektriautod, CNG-autosid on üle 7000, mootoribensiini või gaasiga sõitvaid 465 000 ning diiselautosid 330 000.

Adamsoni sõnul on elektriautode levikule saanud seni pärssivaks asjaolud, et infrastruktuur ei võimalda paigaldada igale poole piisavalt suurt laadimisvõrgustikku ja tänased vinged ultrakiired laadijad ei sobi kõigile elektriautodele. Lisaks on levinud arvamus, et elektrisõidukid sobivad oma väikese sõiduulatuse tõttu ainult linnakeskkonda, kuigi tegelikkuses on juba olemas väga suure võimsusega autod,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt