fbpx

Kaks kavala kaugjuhi põhimõtet aastal 2022

Kati Tikenberg

Veel mõni aasta tagasi ei kujutanud keegi ette, et eemal viibivad kolleegid võiksid võrdväärsete õppijatena koolitusel osaleda. Nüüd on see aga igapäevane, et näiteks välislähetuses olijad on kaasatud videosilla teel. Vähe sellest, viimasel veebikonverentsil, kus osalesin, esines üks põhiettekandjaid väga edukalt Bolti tagaistmelt. Seesugune paindlik hübriid-töökorraldus, kuhu oleme viimastel aastatel (algselt olude sunnil ja hiljem juba vabal valikul) sattunud, seab eestvedajad ja liidrid uude ja kohati raskesse olukorda. Kirjutan kahest olulisemast järeldusest ja mõttekohast, milleni olen kirjandust uurides jõudnud.

Muidugi on hübriid-töökorraldus veel nii palju uus, et uuringuid, mis puudutavad selle efektiivset korraldamist, on veel vähe ning info on kohati vastuoluline. Näiteks kui senimaani oleme teadnud, et Zoomis või Teamsis koosolekuid korraldades on oluline, et kõik osalejad näitaksid videopilti, siis viimased uuringud on jõudnud arusaamani, et selline töökorraldus võib olla ülemäära kurnav. Pidev videokoosolekutel osalemine kutsub esile erilise psühholoogilise kurnatuse,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt