fbpx

Õhtuinimeste keeruline elu

Detsembrikuine Biological Rhythm Research käsitleb õhtu- ja hommikuinimeste vaimse tervise probleeme. Enam kui 4000 vaatlusaluse abil läbi viidud uuring näitas ilmekalt, et need, kes nimetavad ennast tingimusteta õhtuinimeseks, on rohkem üksikud ning lisaks kajastub sellise unerütmi eripära ka nende ajutalitluses. Nimelt tuvastati, et inimestel, kes väidavad ennast olevat aktiivsed just õhtu- ja öötundidel, on suure tõenäosusega see aju osa, mis töötleb visuaalset ja ruumilist informatsiooni, vähem välja arenenud, viidates nii ka ümbruskonna tajumisega seotud oluliselt suuremale vaimsete häirete riskile.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt