fbpx

Vaimutarkus juhtimises

Vaimsus või spirituaalsus juhtimises kõlab Eesti kontekstis uudselt. Seni on peetud seda eraelu osaks. Ometigi on vaimsusel töö juures oluline koht. Coach ja mentor Ain Mihkelson kirjutab, mida juhid saavad teha enda ja teiste targemaks juhtimiseks.

Soov vaimustuda ja kogeda endast midagi suuremat on üldinimlik ja sügaval meie südames. Laialt on tuntud Maslow vajaduste püramiid, kus kõrgeimal kohal on eneseteostus, mis on otseselt seotud tööga ja töiste saavutustega.

Vähem teatakse, et elu lõpus lisas ta ka kuuenda taseme – self-transcendence, mis on endast kõrgemale tõusmine. See tähendab oma isiklike huvide ületamist ja enda andmist millegi suurema teenistusse, olgu selleks inimkond, ühiskond või kogukond. Näitena tuuakse ema Theresat, Gandhit, Martin Luther Kingi. Eesti kontekstis sobib siia ritta Arvo Pärt.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt