fbpx

Parem nüüd kui hiljem

Avatus kui ajastu märk on muu hulgas andnud võimaluse rääkida teemadel, mille tõstatamist ei peetud veel mõnda aega tagasi sündsaks, näiteks juhipoolne vaimne ja isegi füüsiline vägivald. Kuid sugugi alati ei leia selline asi hukkamõistmist. Miks see nii on, sellest kirjutab viimatine Journal of Organizational Behavior and Human Decision Processes. Uurijad väidavad, et kannatanu sõnumi mõjukust mõjutab üsna palju see, kas ta teavitab vägivallast kohe või mõne aja möödudes. Viivitamine (nt hirmust vallandamise ees) toob esiteks kaasa selle, et ohvri enesekindlus langeb, ja teiseks: mida pikem on ajaline vahe, seda enam mõjub väljaütlemine ümberkaudsetele ebausaldusväärsena. Uurijate sõnul ei tule see ohvrile sugugi kasuks, raskendades tal muu hulgas uue töökoha leidmist tulevikus. Tema väited lihtsalt tunduvad ka tulevikus kahtlased.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt