fbpx

Statistika, usk ja unistused

Viimased aastad on COVID-19 tõttu puudutanud meid kõiki kas otseselt või lähikondsete kaudu, tööelu elades või seda korraldades, kliendina oodates või tarnijana muretsedes. Ulatuslik ebamäärasus sünnitab kahtlusi-kõhklusi ning maailm kipub vägisi mustvalgeks või õigeks-valeks minema. Nakatumise numbreid mõistab juba lasteaialapski ning tõenduspõhine on püüdnud tõrjuda mõtteruumist muud võimalikud otsustusalused.

Numbrid, faktid ja nendevahelised seosed – juhtimisarvestus, uuringud ja statistika on iga ettevõtmise tõenduspõhine osa. Teisiti öeldes baashügieen. Defineeritakse võtmenäitajad, millel on tegutsemise mõttes tähendus või mõju, ja seiratakse neid regulaarselt. Tehnikasajand pakub ägedaid lahendusi ja visuaale. Lisaks ilusale graafikule peab organisatsioonis olema muidugi ühine arusaam sellest, mida jälgitakse ja miks, ning kokkulepe selle kohta, millised muutused näitajates käivitavad teatud otsustusprotsessid või tegevused.

Edukam on ettevõte või organisatsioon, kes usub sellesse, mida ta teeb. Mida see tähendab? Usku ei saa mustvalgelt mõõta. Juhtimislaua taga ei saa ka otsustada, et „nüüd kõik usuvad,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt