fbpx

Mis kell me karismaatilised oleme?

Värskes Harvard Business Review’s kirjutatakse uuringust, mille keskmes on päevaaeg, mil me suudame karismaatilised olla, ja millal on selleks vähem lootust. Nagu selgub, sõltub meile endale ja teistele tunnetatav karismaatilisus üsna palju sellest, kas oleme hommiku- või õhtuinimesed. Katsete najal tõestati, et näiteks keskmisest karismaatilisema hommikuinimese väljenduslaadi ei peetud hilisel pärastlõunal ligilähedaseltki nii säravaks kui hommikutundidel. Mis puudutab tajutavat karismaatilisust kuulajate vaatepunktist, siis nende arvates, kes olid ise ka hommikuinimesed, oli ka esineja karismaatilisus kõrgem hommikul. Kuna aga esineja ja auditooriumi tüüpi (hommik/õhtu) on üsna keeruline samasse aega sättida, soovitavad uurijad olulisemad esinemised planeerida umbes kella 11ks, kui hommiku- ja õhtuinimesed on karisma tunnetuselt katse järgi üsna võrdsed.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt