fbpx

Kuidas motiveerida tippjuhti?

Tippjuhtide motivatsioon on juhtimiskirjanduse üks lemmikaines. Omamoodi huvitava akordi toob teemasse viimatine Management Science’i ajakiri, kus räägitakse USA börsiettevõtete juhtide lepingus olevatest motivatsiooniskeemidest. Võiks ju arvata, et kui tunnustatakse tulemust, siis on see üsna selge motivatsiooni allikas. Aga kuidas sõnastada tulemus nii, et see oleks motiveeriv? Nagu uurijad kirjutavad, on märkimisväärselt kõrgem valmisolek tulemuse nimel riskida neil juhtidel, kellele seatud tulemuse ootus on sõnastatud pigem nii, et see nõuab vähem pingutust, aga samas on eriti hea saavutuse eest välja pakutud ka märkimisväärselt kõrge boonus. Kusjuures tulemuse saavutamise keerukus ei mängi juhtide motivatsioonis erilist rolli.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt