fbpx

Muudatused ja identiteedilein

Muudatuste juhtimisest on kirjutatud tuhandeid artikleid ja raamatuid. Suurem osa neist keskendub aga seejuures ratsionaalsetele aspektidele, jättes tähelepanuta emotsionaalse protsessi. Kirjutab juhtimiskonsultant Ivar Raav.

Enne kui hakkame muudatusi tegema, on oluline mõista, kuidas see meid sisemiselt mõjutab ning kuidas me saame iseennast ja oma meeskonda toetada.

Üldjuhul ei muuda inimene vabatahtlikult midagi endas ega oma elus enne, kui teistmoodi enam ei saa, sest valu on muidu väljakannatamatu. Isegi keerulises ja pidevalt ebamugavust tekitavas olukorras, kus me saame aru, et on vaja teha muudatus, ei muuda me tihti midagi. Valime pigem tuttava olukorra, kus teame, kuidas reageerime ja milline on tulemus. Siin võib tuua paralleeli alkohoolikuga koos elavast inimesest, kes kannatab suhtes olles ja saab aru, et on vaja lahku minna, ent see on hirmutav ja tundub teadmatuse tõttu ohtlik. Aastatega on tal välja kujunenud käitumisviis, mis aitab tsüklisse langenud kaaslasega hakkama saada ja rusikahoopide eest põgeneda.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt