fbpx

Iseõppimine. Mis ja kuidas?

Iseõppimine on olnud päris keeruline. Just on olnud, sest viimaste aastakümnetega on see muutunud palju lihtsamaks. Tänu sellele valib üha enam inimesi just selle tee oma teadmiste täiendamiseks. Lähemalt kirjutab SpeakSmarti koolitaja Margo Loor.

Autodidakte ehk iseõppijaid on olnud alati. Nad on oma teadmised ja harituse saanud põhiliselt ilma (üli)kooli ja kindla õpetaja abita. Üksikud neist on maailmakuulsad (E. Hemingway, H. Hesse, H. Ford, S. Jobs) ja rohkem on neid muidugi tavainimeste hulgas, aga väga palju pole neid kunagi olnud. Enamik inimesi on valinud ikka juhendatud õppimise tee kellegi targema ja kogenuma käe all.

Möödunud aegadel oli iseõppija allikaks peamiselt raamat. Stendahli romaanis „Punane ja must” õppis peategelane Julien pähe ladinakeelse piibli, kuid teadis samas väga vähe muust maailmast, kuna 19. sajandi alguse Prantsusmaal polnud tal tisleri pojana juurdepääsu teistele raamatutele.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt