fbpx

Robotiüksuse juht Lindsay Roberts: Starship toob tuleviku lähemale

Starship Technologiesi robotiüksuse juht Lindsay Roberts (Foto: Raigo Pajula)

Starshipi robotiüksuse juht Lindsay Roberts on Eestiga seotud kümme aastat, töötades esimestel aastatel Skype’is. „Starship Technologiesis olimegi alguses Eesti insenerid, mina ja mu sõber Andy,“ räägib kullerroboteid tootva firma üheksas töötaja. „Esimesed kuus kuud olid nii vaiksed, et päevas ütlesime vist umbes seitse sõna.“ Inseneeria esitas küsimusi ja Roberts vastas. *

Lindsay (37) on õppinud Sydney ülikoolis (University of Sydney) arvutiteadust ja -tehnoloogiat. Tallinnasse kodu rajanud tarkvarainsener kinnitab, et Starshipis töötamine tähendab talle unistuste elu. „Insenerile on robotite kallal töötamine ulmeliselt ebareaalse unistuse täitumine. Olen alati tahtnud töötada ettevõttes, millel on päriselt missioon. Starshipis tunnen, et roboteid tänavale lastes toome tuleviku lähemale.“

Lindsay juhib praegu Starshipi isejuhtivate robotite üksust. Ta on olnud ettevõtte ülesehitamise juures ja näinud, kuidas pisikesest ühetoalisest kontorist kasvas välja maailma juhtiv isejuhtivate robotitega kullerteenuse pakkuja ning kuidas töötajate arv suurenes kümnelt 500-ni.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt