fbpx

Aga kus on praktilised nõuanded?

Veigo Kell

Aastaid tagasi kutsuti mind esinema ühele suurele juhtimiskonverentsile. Enne tuli aga tutvustada oma ettekande ülesehitust ja põhiteese. Kui olin ideed ära esitlenud, saabus hämmingus küsimus: „Aga kus on selles ettekandes kõik praktilised nõuanded ja näpunäited?”. Püüdsin selgitada, et mu idee ongi pigem suunata mõtlemist, mitte jagada praktilisi nõuandeid, sest kokkuvõttes on ju iga ettevõte veidi erinev ja oma nüanssidega ning igaüks peab väljakäidud mõtetele ise sobiva praktilise väljundi leidma.

Oh seda naiivsust! Loomulikult praagiti mind esinejate hulgast välja, sest mõtteviis, mis erines tavapärasest mudelist, kus slaidile peavad punktide kaupa olema reastatud nõuanded, ei läinud teps mitte. Vaja oli midagi „kohe homme rakendatavat”. Positiivset oli selles kõiges muidugi ka – mulle jõudis selgelt pärale, kui suur nõudlus on juhtimises valmislahenduste ja praktiliste nn karbitoodete järele.

Seda ei pruugi ehk igapäevaselt tähelegi panna, sest koolitusi hinnatakse ju arenguvõimalusena vägagi kõrgelt.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt