fbpx

Ragn-Sells veab Põhjala suurimat ringmajandusinnovatsiooni

Tuhamäe puurimine (Foto: Ragn-Sells)

Keskkonnaettevõte Ragn-Sells otsustas koos Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli teadlastega aidata Eestil vabaneda aastakümnete jooksul kogunenud põlevkivituhamägedest, väärindades tuha ülipuhtaks kaltsiumkarbonaadiks, sidudes seejuures materjali ka suures koguses süsinikdioksiidi. Kirjutab Gerli Ramler. 

Ragn-Sellsi visioon on vähendada oma keskkonnajalajälge ringmajandusega, tehes selleks uudseid operatsioone ja töötades välja innovatiivseid tehnoloogiaid. „Kontserni viimase aastakümne arenduses on palju erilisi projekte, näiteks – kuidas võtta reoveemudast välja fosforit, väärindada põletustehaste lendtuhka või käidelda aastakümneid ladestatud põlevkivituhka – viimane on hetkel kõige suurem väljakutse. Seejuures ei ole nende tegevuste eesmärk lihtsalt äri, vaid et meil kõigil oleks parem, puhtam ja turvalisem keskkond,” selgitab Alar Saluste, põlevkivituhaprojekti juht. „Seejuures on mõeldamatu, et probleemi lahendama minnes tekitame uusi, näiteks kulutame oma tehnoloogilistes protsessides liiga palju puhast vett või rajame liiga mürarikka tootmise.” 

Ragn-Sellsi kanalpress (Foto: Ragn-Sells)

Eesti tuhamäed on pärit energiatootmisest,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt