fbpx

Värbamine võib olla ka poliitika küsimus

Nagu ilmneb viimatisest Journal of Applied Psychologyst, võib ütlusel „Tööle tullakse töö pärast ja lahkutakse juhi tõttu“ olla nii mõnigi täiendav mõõde. Näiteks ettevõttega seotud poliitilised vaated, millest lähtuvalt kandideerijad otsuse teevad. Uuringu tulemusena näitavad teadlased muu hulgas, et ligi kolmandik potentsiaalsetest töötajatest jätab kandideerimata, kui nende oskustele vastava töökoha või selle juhiga seostatakse nende jaoks ebasobivat poliitilist sõnumit seoses näiteks sõnavabaduse või maksudega. Teisest küljest näitas uuring, et kui ettevõttega seostuva poliitilise sõnumi suhtes oldi positiivselt häälestatud, siis kandideeriti sinna palju suurema innuga. Ehk tasub seega tõsiselt järele mõelda, millise poliitikaga ennast seostatakse, sest see annab üsna selge signaali tulevastele töötajatele.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt