fbpx

Stoppkaader. Jah, kasumit teenime küll, aga…

Craig Sams on briti ärimees, kes on peaaegu pool sajandit ajanud orgaanilise toidu äri. Tema loodud on näiteks brändid Whole Earth ja Green & Black, mõlemad olemas ka Eesti kauplustes.

Whartoni ülikooli viimasel kursusel oli Sams veendumusel, et ühineb pärast lõpetamist rahukorpusega ning aitab inimesi, kes vajavad abi kuskil maailma teises otsas. Kuid siis haigestus ta Indias hepatiiti. Ja paranes raskest haigusest tänu kohalike pakutud makrobiootilisele dieedile – ta sõi vaid odrahelbeid jogurtiga ja jõi suhkruta teed. See oli elumuutev kogemus – rahukorpus kaotas ja Briti tervislikud toitujad võitsid.

Sams avas 1967. aastal koos vennaga Suurbritannia esimese makrobiootilise restorani, kahe aasta pärast esimese kaupluse ning veel aasta hiljem hakkasid nad oma brändi Whole Earth all müüma pruuni riisi ja makrobiootilisi toiduaineid. Kümmekonna aasta pärast olid Whole Earth tooted saadaval kõikides suuremates supermarketites ning sortimenti lisandusid maailma esimesed puuviljasuhkruga magusaks tehtud moosid.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt