fbpx

Reisimine võib kasvatada tulemuslikkust

Pikki vahemaid hõlmavad lennud võivad kahtlemata olla väsitavad. Ent kas reisimine mõjutab kuidagi ka meie tulemuslikkust? Viimatise Journal of Economic Psychology artiklis räägitaksegi ühest põnevast uurimistööst selles vallas. Analüüsinud enam kui 5 miljonit maailma eri paigus peetud turniiridel mängitud malepartiid, avastasid uurijad, et mängijad, kes olid pidanud turniirile kaugemalt kohale sõitma, olid ülejäänutega võrreldes vähemalt 2% edukamad. Tulemus oli sarnane nii soo, vanuse kui ka varasemate maletulemuste lõikes, sõltumata turniiri asukohamaa klimaatilistest vms tingimustest. Oma järeldustes diskuteerivad uurijad, et vaimsele pingutusele eelnev pikem reis mobiliseerib meid ehk rohkem ka tulemust saavutama – suurem ettevõtmine reisimise näol on meile alateadlikuks märgiks, et tuleb enam pingutada.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt